Zijn advocaatkosten aftrekbaar bij ontslag

Zijn advocaatkosten aftrekbaar bij ontslag

Zijn advocaatkosten aftrekbaar bij ontslag? Wanneer je het niet eens bent met jouw ontslag, dan zal je bijna altijd een advocaat nodig hebben, om dit aan te vechten. Een werkgever zal doorgaans ook gebruik maken van een advocaat, waardoor jezelf ook over juridische bijstand dient te beschikken.

Zelfs wanneer de werkgever geen gebruik  maakt van een advocaat, dan zal een HR manager doorgaans over meer juridische kennis beschikken, dan jij dat doet. En dan is het al direct een ongelijke strijd die je bijna niet kunt winnen.

Hoog oplopende kosten van juridische bijstand

Het probleem is dat een advocaat erg duur is. Je dient ervan uit te gaan dat een minimumtarief tegenwoordig zo rond de 200€ zal liggen. Wanneer je een ervaren advocaat in de arm neemt, dan zal dit al snel richting de 300€ gaan.

Aangezien advocaat kosten niet aftrekbaar zijn bij ontslag, draai jezelf voor al deze kosten op. Het is dan direct de vraag, of het zicht wel loont om het ontslag aan te vechten.

Rechtsbijstandsverzekering

In mijn opinie is een rechtsbijstandsverzekering altijd aan te raden. Indien je in het bezit bent van een rechtsbijstandsverzekering, dan kan je deze inschakelen en heb je niet de extra kosten van een advocaat.

Daarnaast is een rechtsbijstandverzekering helemaal niet duur. Bovendien heb je dan niet alleen direct hulp bij een geschil op het gebied van arbeidsrecht, maar kan je hiervan ook bij andere geschillen gebruik maken.

Vanaf een bedrag van zo rond de 10€ per maand heb je al een goede rechtsbijstandsverzekering. Wel is het van belang goed te letten op de voorwaarden. Persoonlijk heb ik ook een rechtsbijstand, waarbij het mogelijk is om beperkt een externe advocaat in te schakelen. Dit kan van belang zijn, wanneer je opzoek bent naar bepaalde expertise, die wellicht niet aanwezig is bij de juristen van de rechtsbijstand.

Direct een advocaat inschakelen

Indien je gebruik wilt maken van een advocaat bij ontslag, dan is het van belang deze advocaat zo snel mogelijk in te schakelen. Daarnaast dien je zeker niets te ondertekenen, voordat je de advocaat  geraadpleegd hebt. 

Laat je hierbij niet intimideren. Soms willen werkgevers nog wel eens intimiderend overkomen, om je een overeenkomst te laten ondertekenen.

Voordat je daadwerkelijk de strijd aangaat, is het van belang eerst een inschatting te maken van jouw kansen. Doordat juridische kosten snel kunnen oplopen, is het van belang dat er wel een gedegen kans bestaat op succes. Anders zijn de gemaakte kosten achteraf gewoonweg weggegooid geld.

Zijn advocaatkosten aftrekbaar bij ontslag kosten

Fiscale vragen

Naast het aanvechten van een ontslag, zijn er ook een aantal fiscale aspecten om in de gaten te houden. Zo kan het moment van uitbetalen van een ontslagvergoeding invloed hebben op de te betalen belasting.

Maar ook indien er sprake is van een pensioengat, dan kan de aankoop van een lijfrenteverzekering leiden tot een belastingteruggave. Tenslotte dien je ook zeker de mogelijkheden tot middeling van belasting te bekijken. Voor dergelijke vragen kan je jezelf het beste wenden tot een goede belastingadviseur.

Is er geen sprake van rechtsongelijkheid?

In het verleden waren advocaatkosten wel aftrekbaar bij ontslag. De hoge raad heeft echter in een zaak geoordeeld, dat het conform de wet is, dat deze kosten niet langer aftrekbaar zijn. Op zich ben ik het hier niet mee eens.

Als je als bedrijf zijnde een advocaat inhuurt, dan zijn dit namelijk wel aftrekbare kosten. De kosten zorgen voor minder vennootschapsbelasting. Door het niet aftrekbaar maken van deze kosten voor de werknemer, ontstaat er eigenlijk een soort van ongelijkheid. Dit terwijl een werknemer ook gewoon recht heeft op goed juridisch advies.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.