Internet vergoeding werkgever

Internet vergoeding werkgever

Iedereen heeft tegenwoordig wel een internetaansluiting. Daarnaast, als je thuis internet hebt dat door de werkgever wordt betaald, dan gebruik je dit ook privé. Hoe zit het dan met de internet vergoeding door de werkgever? En dan met name de belastbaarheid van deze vergoeding? Maakt het verschil als de werkgever slechts een deel van de kosten vergoed?

Gerichte vrijstelling

Een belangrijk begrip bij deze materie, is de term gerichte vrijstelling. Naast de gerichte vrijstelling bestaat er ook de werkkostenregeling. Het verschil is, dat je bij een gerichte vrijstelling bepaalde kosten vergoed die noodzakelijk zijn voor het uitvoeren van de werkzaamheden. 

De werkkostenregeling maakt het mogelijk een vergoeding uit te keren voor bepaalde kosten, waarbij je niet specifiek hoeft aan te tonen waaraan het geld wordt besteed.  Dit is als het ware een vrije ruimte voor een vergoeding uit te keren voor bepaalde kosten. Denk hierbij bijvoorbeeld voor kleding.

De vergoeding voor het internetgebruik hoef je dan ook niet op te geven tijdens de belastingopgave. De vergoeding behoort niet tot het verzamelinkomen.

Internet noodzakelijk voor thuiswerken

Indien je thuiswerkt, dan zal je praktisch altijd een internetaansluiting nodig hebben. Dit zorgt ervoor dat een werkgever deze onbelast mag vergoeden. Hierbij maakt het eigenlijk niet uit of je fulltime of parttime werkt. Een internet abonnement loopt gewoon door. Je hebt deze nodig en je kunt deze niet per dag aan of uitzetten.

Internet vergoeding werkgever thuiswerken

Hoe zit het met een alles-in-een pakket

De meeste mensen maken gebruik van een alles-in-een pakket. Je betaalt in dat geval een vast bedrag voor het internet, telefoon en tv-kijken. Het gedeelte wat geen betrekking heeft op het internet, komt niet in aanmerking voor de gerichte vrijstelling. 

Je kunt als werkgever dus niet het gehele bedrag van een alles-in-een pakket belastingvrij vergoeden. In een dergelijke situatie dien je dan te bepalen welke gedeelte van de maandelijkse kosten op het internet betrekking heeft. De kosten voor de vaste telefoon en televisie mag je niet onbelast vergoeden. 

De vergoeding mag alleen betrekking hebben op internet thuis. Anders zal er een gedeelte ten laste van de vrije ruimte dienen te worden berekend.

Dien je privégebruik te corrigeren?

Bij een internet vergoeding van de werkgever hoef je ook geen correctie uit te voeren voor prive gebruik. Door het privégebruik zullen de kosten niet toenemen.

Kan er een eigen bijdrage worden gevraagd?

Wel kan de werkgever zelf besluiten om een eigen bijdrage te vragen, omdat je privé ook voordeel hebt van het internetabonnement. Dit heeft verder geen invloed op de mogelijkheid tot het onbelastbaar uitkeren van een internetvergoeding door de werkgever. In het verleden leverde dit wel een probleem op, omdat er dan door de belastingdienst werd geoordeeld, dat er geen sprake was van een gerichte vrijstelling.

Persoonlijk zou ik als werkgever altijd gebruik maken van de mogelijkheid tot het onbelast uitkeren van een internetvergoeding. Dit is een leuk extraatje voor de werknemer, waarover je geen belasting bent verschuldigd. Je draagt als werkgever ook geen sociale lasten af, waardoor het een win-win situatie is. Daarnaast zijn het wel gewoon zakelijke uitgaven die je in de boekhouding kunt verwerken en fiscaal kunt aftrekken.

Kiezen voor een hogere snelheid

Wanneer je kiest voor een hogere internetsnelheid, dan zullen de kosten van het abonnement hoger uitvallen. Als werkgever dien je hier een keuze te maken. Je kan als standaard een bepaalde snelheid vergoeden en indien de werkgever kiest voor een hogere internetsnelheid, dan zal hij of zij het verschil dienen bij te betalen. 

Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn, indien iemand veel videogames speelt, waarbij een hogere internetsnelheid van belang is. Ook bij een groot huishouden kan dit een rol  spelen. Een vergoeding van een deel van de internetkosten heeft verder geen invloed op de fiscale behandeling.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *